Reteta de weekend: Rigatoni Pie

rezultat finalVremea este, in sfarsit, in conformitate cu anotimpul in care ne aflam, stirile de la TV repeta obsesiv cuvantul “viscol”, iar majoritatea dintre noi stam acasa, uitandu-ne pe geam si intrebandu-ne daca merita sa iesim pe undeva in aceste conditii – raspunsul? Nu chiar. Ai chef de un ospat de care crezi ca te-ai fi putut bucura doar la restaurantul tau preferat? Ce-ar fi sa profiti de vreme si sa te pui pe gatit? Astazi va prezint o reteta de paste, Rigatoni Pie.

INGREDIENTE:

  • 500g paste Rigatoni, 2 cepe mari, 250g branza Ricota, 2 oua, 500g carne tocata porc+vita, 500ml suc rosii, 200ml vin rosu, 50g parmezan, 2 lingurite sos pesto, mozzarella, sare si piper dupa gust.

Pentru aceasta reteta avem nevoie de doua tipuri de sos, respectiv sos rosu si sos alb (sos de Ricota).

SOSUL ROSU –  se caleste ceapa, se adauga carnea tocata care, ulterior, se caleste impreuna cu ceapa, apoi sucul de rosii si vinul – toate acestea se lasa sa fiarba la foc mic o jumatate de ora. Dupa aceea, se adauga sosul pesto, urmat de sare si piper.

SOSUL ALB (SOSUL DE RICOTA) – se amesteca branza de Ricota cu ou si cu putina sare. Intre timp, se pun pastele Rigatoni la fiert. Atunci cand pastele sunt gata, se adauga in vas ulei de masline si parmezan, se amesteca si se pun in forma conform fotografiei de mai jos.

rigatoniSe pune sosul de Ricota peste pastele puse in pozitie verticala din vas, astfel incat acesta sa patrunda si in interiorul lor si sa acopere toata suprafata.

rigatoni pie

smantana rigatoniUrmatorul pas este de a pune sosul rosu peste compozitia cu paste si sos alb – si de aceasta data trebuie ca toata suprafata vasului sa fie acoperita de acesta, inclusiv marginile si, de asemenea, sa intre cat mai mult sos prin pastele Rigatoni care au forma unor tubulete.

sos rigatoniDupa adaugarea sosului rosu, urmeaza parmezanul si mozzarella, intr-o cantitate considerabila. Peste acestea se adauga, din nou, sos rosu. Acesta este “capacul”, mai exact ultimul strat pe care il aplicam.

parmezan

cascaval

carne tocataPastele se pun la cuptor si se lasa in jur de 30-40 de minute, la 170 de grade. Se servesc calde.

cuptorr

rezultatMultumiri speciale tatalui meu care a venit cu aceasta idee si, bineinteles, a pus-o in practica. Rezultatul este delicios. Data viitoare gatesc singura!

Pofta buna!

Mai mult...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge