Lunch: Scoici cu ciuperci Shimeji si sos iute / Sunday Blast

Dor de mare? Va invit la o portie de scoici gatite in stil oriental…

cooking

Ingrediente:

  • 500g de scoici
  • sos de rosii
  • rosii cherry
  • ardei gras
  • ciuperci Shimeji
  • ceapa si usturoi
  • un pahar 250ml vin alb
  • 200g unt
  • ulei de masline
  • oregano si busuioc
  • sos pesto
  • sos de soya
  • piper si sare
  • fulgi de ardei iute

ingrediente

ingrediente1

  • Pasul 1 – tocam marunt tot ce avem de tocat – ceapa, usturoiul, ardeiul gras + rosiile cherry taiate 1/4 si le punem la calit intr-o tigaie (in loc de ulei folosim unt), adaugand peste oregano, busuioc, piper si sare, dupa gust, si, de asemenea, vin alb.

tigaierosii

Sosul se lasa la foc mic 30 de minute, pana cand incepe sa arate asa:

tigaierosii1

  • Pasul 2 – in tot acest timp, intr-un vas separat, punem la decongelat scoicile – se adauga sare, piper, condimente, sos de soya, pesto si unt.

scoici

Lasam la foc mic pana cand compozitia devine un consistenta, dupa care presaram un strat generos de ciuperci.

OPTIONAL: fulgi de ardei iute, pentru amatorii de senzatii tari.

sos

  • Pasul 3 – punem sosul din tigaie peste scoici si lasam toata aceasta harababura pe foc.

scoicile

  • Pasul 4 – finalizam punand cateva feliute de cascaval peste si introducand vasul cateva minute la cuptor.

cascaval

final

Pofta buna!

Mai mult...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge