Healthy Cooking | Pui cu ciuperci si broccoli

ingredienteRasfoind de zor Pinterest-ul dintr-o parte in alta, am ajuns, din nicaieri, pe fel si fel de board-uri cu healthy eating si am gasit o multime de retete interesante si numai bune de preparat intr-o zi de weekend. Reteta castigatoare a fost cea cu pui, ciuperci si broccoli. Va anunt de pe acum ca este absolut delicioasa!

INGREDIENTE:

  • piept de pui dezosat
  • ciuperci
  • broccoli
  • ghimbir
  • ulei de masline
  • miere
  • ceapa
  • usturoi
  • sos de soya
  • ulei de susan
  • faina
  • turmenic

ulei de susanPrimul lucru pe care l-am facut a fost sosul. Am inceput prin a curata si a da prin razatoare ghimbirul, dupa care am adaugat 4 catei de usturoi tocati marunt, 2 linguri de miere, 2 linguri de sos de soya, 2 linguri de ulei de susan si faina. Am amestecat bine si am lasat bolul la o parte.

sos

Urmatorul pas a fost sa tai puiul in bucati medii spre mici si sa le acopar cu un strat de faina. Am pus carnea pe foc pana s-a rumenit considerabil. Bineinteles ca, inainte sa fac asta, am adaugat un stop de ulei de masline pe vas.

pui faina

piept de pui

Acum, partea cu legumele – am inceput sa toc ceapa, dupa care am lasat-o sa se caleasca. Intre timp am spalat si am feliat ciupercile pe care le-am pus ulterior in vas, peste ceapa. Acestea si-au lasat zeama care a jucat un rol important la finalizarea sosului.

ciuperci ceapa

Nu, n-am uitat fix de broccoli! L-am lasat la urma, pentru a ramane crocant si fresh. L-am adaugat in wok odata cu puiul si am lasat mancarea sa se inabuse in jur de 15 minute.

broccoli

wok

La final am adaugat turmenic pentru ca…I’m a spicy person! Ador mancarea cu multe condimente. Pofta buna!

turmenic

Mai mult...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge