Dimineata de Craciun…

0

De mica am fost fermecata de spiritul sarbatorilor si de cat de frumos prindeau contur lucrurile in perioada aceea. Nu sunt o fana a acestui anotimp, ce-i drept, dar sarbatorile m-au dat gata de cand ma stiu. Faceam ochi dis de dimineata si, abia trezita din pat, ma duceam in sufragerie sa vad daca a venit Mosu’. Am si acum in minte imaginea cadourilor perfect impachetate de sub brad, pe care abia asteptam sa le deschid. Casa era inundata in permanenta de mirosul puternic al mandarinelor pe care le mancam cu kilu’ in perioada sarbatorilor, iar mama, in dimineata de 25, imi punea pe o farfurie doua felii din prea deliciosul cozonac si paharul de lapte, obligatoriu, langa. Atunci aveam voie sa mananc in sufragerie – cu mentiunea de a nu face firimituri, bineinteles – sa stau pe canapea si sa admir bradul plin de globulete si de luminite care mai de care. Mi se parea atat de falnic pe atunci, parca atingea cerul. A, si ma uitam la desene. Eram cea mai fericita. Mancam cozonac, ma uitam la desene si ma pregateam sa fac un mare unboxing al cadourilor de la Mosu’. What a life. Adoram tot ce tinea de Craciun.

05

04

14

08

15

De atunci povestea nu s-a schimbat aproape deloc. Sunt la fel de pasionata de tot ce tine de sarbatorile de iarna, de la decoratiuni pana la mandarinele despre care v-am spus mai sus. Inca am o obsesie pentru ele. Ce-i drept, acum realizez cum usor, usor, Craciunul nu mai este doar despre mine. Cand eram mica eram privita precum o vedeta si parca toate cadourile de sub brad erau insemnate cu “Pentru Raluca”. O rasfatata. Sa nu mai spun de filmarile de la mesele de Craciun in care eram, fara indoiala, in centrul atentiei, indiferent ca ceilalti voiau sau nu. O grija nu aveam. Pe parcurs am descoperit cat de frumos este sa impartasesti momente frumoase cu cei dragi, sa faci un cadou si sa simti din plin spiritul Craciunului – de data aceasta dintr-o perspectiva matura. Ce-i drept, in copilarie totul parea mult mai…magic, la dimensiuni colosale. Doamne, cat ma bucuram cand ningea!

12

02

07

06

Va urez sarbatori presarate de tone de momente pline de magie si de liniste. Spun liniste pentru ca urmeaza super petrecerea de Revelion si trebuie sa ne asiguram ca avem bateriile incarcate. Acolo este cu totul alta poveste. Vorbim pe parcurs. Pana atunci, bucurati-va de cozonacul cald, decoratiile stralucitoare si, acolo unde este cazul, de zapada. Ne vedem in urmatorul articol. Soon.

09

10

11

13

Mai mult...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge