Despre tatuajele cu henna / Semnificatii

henna2M-am indragostit. Vedeam peste tot fel si fel de modele de henna si percepeam toata treaba asta ca pe un trend cu temelii indestructibile si foarte bine gandit. Nu este departe de adevar faptul ca tatuajele cu henna au devenit din ce in ce mai populare, dar am realizat ca se ascund o multime de povesti absolut captivante in spatele acestora care ar trebui sa fie mult mai mult valorificate decat trend-ul in sine. Mi-am luat prietenele de mana, sapte am fost mai exact, si am mers la Ganesha Caffe pentru a ne lasa tatuate de talentata Kim – colega, prietena de a mea si, cu siguranta, o persoana de la care am o gramada de lucruri de invatat. Probabil va intrebati cum de am reusit eu sa stau locului atata timp, sa nu ma misc, sa nu ma zbengui. Nu degeaba o laud pe Kim. M-a tinut de vorba si m-a vrajit cu fel si fel de lucruri interesante legate de tatuajele cu henna de n-am mai clipit. Acum e timpul sa le aflati si voi.

hennaIdeea de tatuaj cu henna provine din diverse traditii intalnite in mai multe regiuni din lume. Tocmai pentru ca se practica de ceva timp, pictarea a diferite parti ale corpului cu henna este ceva foarte complex. Atat desenele, cat si locul in care te tatuezi reprezinta ceva anume, asadar, simbolistica este foarte puternica. Spre exemplu, decorarea palmelor simbolizeaza deschiderea si dorinta de oferire, pe cand spatele palmei serveste ca scut de protectie, aparare – simbolurile sunt diverse, dar cele pe care le intalnim destul de des sunt soarele, luna sau celebra mandala. Traditia ne spune cum si sexul este un criteriu de care se tine cont atunci cand se realizeaza tatuajul, drept pentru care barbatii isi decoreaza mana dreapta, iar femeile mana stanga.

henna5Printre simbolurile intalnite in randul tatuajelor cu henna din intreaga lume regasim atat paunul, care reprezinta frumusetea si fericirea, cat si papagalul ca mesager al dragostei – in general, pasarile sunt percepute ca mesageri dintre Pamant si Rai. Fluturii simbolizeaza procesul de transformare si de evolutie al omului, libelulele renasterea, iar pestii sunt o intruchipare a ochilor femeii. O semnificatie foarte interesanta se afla la nivelul scorpionului care nu transmite decat dragostea, romanta, acul sau fiind o analogie pentru sageata lui Cupidon. De asemenea, atunci cand spunem henna, majoritatea se gandeste la un tatuaj floral, tocmai pentru ca florile se folosesc foarte des in ritualurile de pictare. Acestea semnifica fericirea, iar frunzele se refera la longevitate, perseverenta si vitalitate. Floarea de lotus, in particular, reprezinta lumina dinauntrul sufletului uman.

henna3Eu sunt uluita de complexitatea tatuajelor cu henna si nu m-as fi gandit vreodata cat de multe semnificatii stau in spatele acestora – si sunt atat de multe de povestit, de insirat aici. Tocmai de aceea vor mai urma articole pe aceasta tema – de la cum se prepara pasta cu care se realizeaza tatuajul pana la stilurile fundamentale. Pana atunci intrati pe pagina de Instagram @mandalandala pentru a fi la curent cu toate treburile astea super misto pe care le face Kim. Asa cum am si inceput articolul acesta o sa-l si inchei, m-am indragostit de ceea ce face si de cat de dedicata este acestui lucru, iar cel mai mult apreciez la ea faptul ca este extrem, extrem de documentata in legatura cu tot ce inseamna henna si gandeste foarte mult in spatele tatuajului propriu zis, intelege semnificatia si o valorifica intr-un mod deosebit.

henna4

Mai mult...

1 Comment

  • Reply Lory's Blog

    Super! Mie imi plac tautajele cu henna si sunt curioasa cat dureaza si cum se dau jos.
    Lory’s Blog recently posted…Îngrijirea părului cu proteine de mătase de la Bottega VerdeMy Profile

    September 28, 2016 at 7:51 am
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge